fbpx

Završena registracija stranke

Ministarstvo uprave odobrilo je upis Demokrata u Registar političkih stranaka s datumom 27. studenoga 2018. i time je završen proces osnivanja Demokrata, nove parlamentarne stranke koja u Hrvatskom saboru ima zastupnika Miranda Mrsića. Osnivačka skupština održana je 20. listopada 2018. u Zagrebu na kojoj je zastupnik Mirando Mrsić izabran za predsjednika, a Aleksandar Horvat i Matija Ladić za potpredsjednike Demokrata.

Administrativni proces je napokon završen i sad formalno možemo početi s pripremama za nadolazeće izbore. U fokusu Demokrata u narednom razdoblju će biti terenski rad i osnivanje regionalnih podružnica, a u skladu s programom stranke koji predviđa ukidanje županija i formiranje regija. Nemamo puno vremena jer je pred nama izborna godina, a naš cilj je aktivno sudjelovati u okupljanju lijevog centra koji će se suprotstaviti ovoj poplavi populizama i desničarenja u Hrvatskoj“, kazao je predsjednik Demokrata Mirando Mrsić.

Demokrati su 19. i 20. studenoga održali predstavljanje stranke u Sinju, Splitu, Makarskoj i Dubrovniku gdje su razgovarali s građanima i predstavili svoju Programsku platformu Hrvatska 2030. Do kraja godine osnovati će se stranačke podružnice na sjeveru Hrvatske, a početkom 2019. Demokrati će dobiti podružnice u Zagrebu i središnjoj Hrvatskoj.

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić najavljuje i nastavak aktivnog djelovanja u Hrvatskom saboru gdje će sustavno upozoravati na probleme i propuste aktualne vlasti, ali i predlagati zakonska rješenja kojima bi se uočeni problemi trebali i mogli riješiti.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *