fbpx

Spomenka Avberšek: Sindikate se vuče za nos

Spomenka Avberšek, članica Središnjeg odbora Demokrata

Članica središnjeg odbora Demokrata i bivša  dugogodišnja predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi gostovala je na N1 televiziji gdje je komentirala pregovore između Vlade i sindikata javnih službi oko povećanja plaća.

Avberšek je naglasila kako vlada sindikate vuče za nos, jer jedan navečer tvrdi na nema novaca za povećanje, a ujutro kaže da ipak ima novaca za povećanje plaća. Danas ujutro raspravljaju jako dugo, tri sata, a nijedno mirenje do sada trajalo tri sata. Jedini tko može biti zadovoljan su vladajući.

Ne mogu se oni bahato ponašati i reći da su oni dali, to nije vladin novac, to je novac svih građana, naglasila je Avberšek i napominje kako pregovori o povećanju plaća traju još od srpnja i da se sindikate i zaposlene nije smjelo držati u neizvjesnosti do zadnjeg dana. Pregovori i mirenje sa sindikatom Preporod, koji ima više od devet tisuća članova su propali jer su odbili tvrdnje ministra rada Pavića da vlada ne može dati traženo povećanje plaća da bi se to ujutro primijenilo.

To je vučenje sindikata za nos i nemamo se što miriti ako je to propalo već prvi dan. Kakva je to Vlada koja ne zna i ne sjeda za stol sa sindikatima. Kakva je to vlada koja na večer kaže jedno, a ujutro nešto drugo. Kako su se preko noći sjetili da ipak imaju dva posto za povećanje plača? Komentirala je Avberšek na N1 televiziji.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *