fbpx

SDP ima priliku podržati prijedloge Demokratovih zakona; izmjenu Zakona o radu, a i Zakona o transparentnosti u politici plaća

Povodom današnje objave predsjednika SDP-a Davora Bernardića da će SDP inicirati rješenja kojima će se poboljšati položaj žena na tržištu rada u Hrvatskoj, kao što su suzbijanje rada na određeno vrijeme i uređenje jednakih plaća žena i muškaraca, Demokrati su pak ovom prilikom iznenađeni i licemjerjem kojeg je ovom izjavom iskazao Davor Bernardić.

Naime, pitamo se zar je Davor Bernardić zaboravio da je 2018. godine, jedini od prisutnih SDP-ovaca, glasovao zajedno s HDZ-ovcima protiv Prijedloga zakona o doprinosima kojemu je cilj bio suzbiti rad na određeno vrijeme.

Ako je predsjedniku SDP-a sada, a nadamo se da je bilo i tada, važno suzbiti u Hrvatskoj takav nesiguran oblik rada, pitamo se iz kojeg razloga Davor Bernardić tada nije podržao tadašnji prijedlog Zakona koji je upravo bio usmjeren na suzbijanje rada na određeno vrijeme.

Čini se da predsjednik SDP-a očito nije sposoban izdići se iznad osobnih animoziteta i interesa te svoje postupke temeljiti na interesima građana.

Od tada pa do danas SDP nije bio sposoban predložiti konkretna rješenja za ovaj, ali i za mnoge probleme na tržištu rada u Hrvatskoj.

Za razliku od SDP-a, Demokrati su već odavno u proceduru uputili prijedlog izmjena Zakona o radu, a i Zakona o transparentnosti u politici plaća kojima se rješavaju upravo pitanja o kojima je Davor Bernardić danas govorio.

Stoga se nadamo da će predsjednik SDP-a, kao i zastupnici SDP-a u Saboru podržati prijedloge zakona Demokrata i da će time potvrditi da je SDP-u doista stalo do rješavanje ključnih pitanja s kojima se danas na tržištu rada susreću radnici.

Marina Kasunić Peris, politička tajnica Demokrata

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *