Demokrati zahtijevaju ispriku predsjednika SDP-a odmah i bez odgode svim ženama u Hrvatskoj

Stranka Demokrati zgrožena je, ali nije i iznenađena, izjavom Davora Bernardića, predsjednika SDP-a „kako ženama treba dati priliku kad mogu dati konkretan doprinos”, koju je Davor Bernardić izjavio u intervjuu Hini, duboko vjerujući da bi istaknuti političari, a posebice kada oni dolaze s lijevog spektra političke scene, morali biti predvodnici društvenih promjena u Hrvatskoj koje će Hrvatsku izvući iz patrijarhalnog i šovinističkog pristupa ženama.

Davor Bernardić je takvom izjavom izrazio sumnju u sposobnost žena da ravnopravno s njihovim muškim kolegama osmišljavaju, kreiraju i provode stranačke politike na terenu, te navedenom izjavom nije samo uvrijedio svoje stranačke kolegice, već je uvrijedio i sve žene u Hrvatskoj.

Navedena izjava Davora Bernardića daje za zaključiti da se, ako je suditi prema stavovima predsjednika SDP-a, SDP kao stranku još duboko muče društvene vrijednosti kao što su pravednost, ravnopravnost i solidarnost, i provedba istih u djelo.

Bilo bi vrijeme da javnost končano zna, je li predsjednik SDP-a i SDP, doista zastupaju društvene vrijednosti koje i javno deklariraju.

Ujedno je zaprepašćujuća činjenica da se osoba, koja ne priznaje postojanje Ustavom RH zajamčene vrednote ravnopravnosti spolova, sprema uskoro preuzeti vlast u Hrvatskoj!

Demokrati duboko vjeruju da je Hrvatska javnost daleko više osviještena od predsjednika SDP-a i da će na predstojećim izborima osuditi na neuspjeh stranku kojoj je na čelu osoba koja ima podcjenjivački odnos prema ženama.

Demokrati zahtijevaju da se predsjednik SDP-a odmah i bez odgode ispriča svim ženama u Hrvatskoj jer žene JESU i MORAJU biti ravnopravne sastavnice našega društva.

 

Marina Kasunić Peris, politička tajnica stranke Demokrati

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *