Demokrati: Plenković i Vlada RH omalovažavaju radnike i radnice, i sve građanke i građane koji još žive u Hrvatskoj

Povodom najave predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića da „Vlada priprema mjeru kojom bi se potaknuo povratak iseljenih Hrvata u domovinu”, stranka Demokrati je zgrožena razinom apsurda s kojom Vlada Andreja Plenkovića upravlja Hrvatskom!

Dok se premijer diči kako će uvesti financijske poticaje iseljenicama i iseljenicima, istovremeno radnicama i radnicima u Hrvatskoj ne osigurava ikakve poticaje da ostanu u domovini.

U dosadašnjem mandatu ove Vlade nismo vidjeli ikakve mjere kojima bi se radnicama i radnicima osigurao dostojan život i rad u Hrvatskoj!

Svaki četvrta radnica i radnik radi na određeno vrijeme, minimalna plaća je među najnižima u Europi, kao i stopa zaposlenosti. Plaće u Hrvatskoj ne rastu s porastom produktivnosti. Kolektivno pregovaranje zamire, a socijalnog dijaloga nema! Društvene nejednakosti su sve izraženije, a korupcija cvate!

Žalosno je da premijer smatra da bilo kakva financijska stimulacija može potaknuti naše iseljenice i iseljenike  da se odreknu dostojanstva i slobode radi kojih su Hrvatsku i napustili. Takav stav premijera je sramotan!

Sve ovo potvrđuje da takvim postupcima i mjerama Andrej Plenković i cijela Vlada omalovažavaju radnice i radnike, i sve građane koji još uvijek nisu napustili Hrvatsku. Ali ako financijski poticaji Vlade RH budu dovoljno „stimulativni“, možda se i ti radnici i radnice odluče na odlazak u inozemstvo, kako bi se uz dovoljno „stimulativne“ poticaje vratili u Hrvatsku.

Takve i slične mjere koje najavljuje premijer potvrđuju da je vrijeme ovoj Vladi da upravljanje Hrvatskom prepusti novim snagama koje će prema Hrvatskoj, našim iseljenicima i iseljenicama, i svim građankama i građanima koji danas još uvijek žive i rade u Hrvatskoj postupati na način kojim će štititi njihovo dostojanstvo, slobodu i interese!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *