fbpx

Mrsić protukandidatima za gradonačelnika Zagreba: Ne potpaljujte antivaksersku klimu, nosite masku uvijek

Ilustracija - dezinficiranje ruku i nošenje zaštitne maske na otvorenom, izvor: freepik.com

Predsjednik Demokrata i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Mirando Mrsić žali što neki od njegovih protukandidata za gradonačelnika ili gradonačelnicu Zagreba – Jelena Pavičić Vukičević, Zvonimir Troskot i Davor Nađi najavljuju da neće nositi maske na otvorenome.

Antivakseri su dobili veliko pojačanje – antiMASKEre, ljude koji usred strelovitog porasta zaraženih u Hrvatskoj odbijaju nositi maske. Umjesto da moji protukandidati budu primjer drugima i štite zdravlje sugrađana, oni po uzoru na antivaksere prijete i buntom protiv maski”, kazao je Mrsić.

Mrsić podsjeća kako brojke zaraženih prelaze 2000 na dan i poručuje kao roditelj, liječnik i političar s dugogodišnjim upravljačkim iskustvom da izvanredne situacije zahtijevaju izvanredne mjere, a nošenje maski dokazano štiti od prijenosa koronavirusa i značajno smanjuju šansu od zaraze.

Dragi protukandidati, ne potpaljujte antivaksersku klimu. Nitko ne voli nositi maske, držati distancu, nemati kontakte s drugim ljudima i živjeti u ovom novom normalnom. Ali moramo se još malo strpjeti i zaštiti naše očeve, majke, bake i djedove, ali i jedni druge. Zato se cijepite i nosite maske. To je jedina tema na kojoj ne treba prikupljati jeftine političke bodove u kampanji. Sve drugo je ispod razine, ali i vrlo opasno”, naglasio je Mrsić.

Fotografija: Ilustracija – dezinficiranje ruku i nošenje zaštitne maske na otvorenom, izvor: freepik.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *