fbpx

Mrsić: Jedan od mojih prvih poteza bit će osnivanje Gradskog ureda za obnovu Zagreba

Predsjednik Demokrata i kandidat za gradonačelnika Zagreba Mirando Mrsić najavljuje hitno osnivanje Gradskog ureda za obnovu Zagreba, čiji će glavni zadatak biti podrška građanima u obnovi domova i zgrada kao i ubrzavanje procesa obnove Zagreba.

Danas se obilježava točno godina dana otkako je razoran potres pogodio Zagreb, no stvari se ne miču s mrtve točke.

Iza nas je izgubljena godina u labirintu nesposobnosti i previše birokracije u režiji HDZ-a i sadašnje gradske uprave. Zatvoreni dječji vrtić Budućnost u centru grada jer mu prijeti urušavanje zida samo je jedan od primjera kako Zagreb izgleda godinu dana kasnije. Građani i danas strahuju zbog nesigurnog krova nad glavom, brinu za svoju djecu koja svakodnevno idu u oštećene škole, a poduzetnici se ne mogu vratiti u svoje prostore. Ja to ne mogu i ne želim gledati i zato će mi među prvim potezima kao gradonačelnika Zagreba biti pokretanje Gradskog ureda za obnovu grada”, ističe Mrsić.

Gradski ured za obnovu Zagreba bit će jedinstveno mjesto za podršku građanima u prijavi i praćenju obnove njihovih domova i svih zgrada. To će biti zagrebački “task force”, učinkovit i digitaliziran ured, u kojem nećete morati satima ili danima čekati povratnu informaciju gradskih službi.

Zagrepčanima obećajem gradski servis njima na usluzi i obnovu cijelog grada u najviše dva mandata odnosno osam godina, a ne 15 godina kako drugi najavljuju. Tri su ključna načina kako ćemo tamo doći a to su – veća transparentnost, manje administracije i veći priljev novca iz EU fondova. Dakle, sve ono što HDZ i sadašnja gradska vlast ne žele i ne mogu ispuniti. Zagreb moramo povjeriti na upravljanje sigurnim rukama. U protivnom će nam grad izgledati kao ovaj zatvoreni dječji vrtić”, poručuje Mrsić.

Fotografija: Potres u Zagrebu, 22. 3. 2020., izvor: zagreb.info

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *