fbpx

Facebook Live Mrsića: Koliko još života Vlada misli ugroziti svojim nečinjenjem? Hitno uvezite nova cjepiva

Ilustracija - cjepivo: izvor: freepik.com

Predsjednik Demokrata i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Mirando Mrsić apelira na Vladu RH i premijera Andreja Plenkovića da što prije autonomno donesu odluku o interventnom uvozu cjepiva drugih proizvođača, uključujući i rusko cjepivo Sputnik V.

Brojke zaraženih koronavirusom divljaju, danas imamo 1891 zaraženih i 20 umrlih. Koliko još života i zdravlja građana Vlada misli ugroziti svojim nečinjenjem? Jedina šansa za pobjedu nad pandemijom je visoka procijepljenost stanovnika, a Hrvatska je na dnu europske ljestvice u ovom trenutku. Svaki dan sve više gubimo bitku s virusom a Vlada umjesto da nabavi cjepiva odgovornost prebacuju na građane i prijeti im kaznama. Sramotno!”, ističe Mrsić.

Zato je ključno, napominje Mrsić, da se Vlada prestane skrivati iza europske birokracije i da hitno donesu autonomnu odluku o uvozu cjepiva.

Nemamo više vremena čekati. I prošli tjedan sam predviđajući ove brojke upozorio vladajuće da je vrijeme za interventni uvoz, no Vlada valjda čeka na mig iz Bruxellesa dok istodobno brojke zaraženih lete u nebo. Zaštitite zdravlje građana Hrvatske i već danas možete naručiti najmanje 500.000 doza ruskog cjepiva”, kaže Mrsić.

Rusija je već pokazala spremnost da nam ustupi svoja cjepiva, a medicinski časopis Lancet objavio je rezultate kliničkih testiranja prema kojima je riječ o sigurnom i učinkovitom proizvodu.

Nije bitno dolazi li cjepivo s istoka ili zapada, Rusije ili Kine, važno je da je sigurno i da može pomoći u suzbijanju pandemije. Ovim ritmom neće biti ugroženo samo zdravlje građana već nam prijeti i gospodarski slom iz kojeg ćemo se kao inače turistička zemlja vrlo teško oporaviti”, poručuje Mrsić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *