fbpx

Zapošljavanje po političkom ključu iznad hrvatskih zakona i sudskih odluka

Maja Šarić, predsjednica Demokrati Istre

Maju Šarić, nekadašnju ravnateljicu JU Kamenjak, politički je eliminirao s funkcije Goran Buić, načelnik Općine Medulin, a bez zakonskog uporišta što je potvrdio Upravni sud u Rijeci poništavanjem Odluke o razrješenju s dužnosti.

Buiću nije bila dovoljna odluka Upravnog suda u Rijeci te dalje inzistira da se Maja Šarić ne vrati na svoje radno mjesto. Naime, u četvrtak, 24. rujna, održana je tzv. usmena rasprava o donošenju novog prijedloga za razrješenje tj. nerazrješenje s dužnosti Maje Šarić s pozicije ravnateljice Kamenjaka. Ta je rasprava trebala biti podloga za novi prijedlog koji bi Buić uputio Općinskom vijeću radi donošenja konačne Odluke. Točnije, ovom raspravom se kupuje vrijeme kako bi Šarić ostala i dalje izvan Kamenjaka, minimalno do lokalnih izbora kako bi se očuvali odnosi koji su očito upitnog karaktera. Naime, Šarić je opetovano upozoravala na koruptivne radnje i time zasmetala postojećoj političkoj nomenklaturi u Općini Medulin. Inače, Šarić je Kamenjaku tijekom svog rada podigla prihode za gotovo 400 posto i dodatno sufinancirala vezane općinske tvrtke, kao što su Dobrovoljno vatrogasno društvo, Dječji vrtić i Medulinska Rivijera.

Na sastanku su uz, Maju Šarić i njenog odvjetnika, sudjelovali načelnik Goran Buić, Marko Zlatić, predsjednik Općinskog vijeća te Matija Medica, predsjednik Upravnog vijeća JU Kamenjak. Medica je na sastanku kazao da oni u cijelosti stoje na već poznatim stavovima koji su prezentirani Općinskom vijeću, a na temelju kojih donijeta Odluka o razrješenju Maje Šarić.

Svojim stavom Medica se stavlja iznad zakona i odluke Upravnog suda u Rijeci, a očito je bočni politički igrač Buiću. Indikativno je da ga nitko od prisutnih nije opomenuo na ovakav anarhičan iskaz čime se direktno zaziva bezakonje.“ – poručila je Šarić. Kazala je kako nitko od prisutnih ne može tvrditi da “nije on tako mislio” ili da je “krivo shvaćen” jer postoje dokumenti s nizom potpisa, zapisnik, koji potvrđuje njene navode. 

Ovim načinom Buić, Medica i Zlatić potvrđuju da se zapošljavanje u Općini Medulin i povezanim tvrtkama isključivo radi po političko-interesnom ključu koji je za ovu ekipu iznad hrvatskih zakona i sudskih odluka. Rasprave ovog karaktera služe kao puka forma kako bi se „sakrili“ privatni interesi i bezakonje.“ – naglasila je Šarić.

Ako je netko od sudionika rasprave imao primjedbe na zapisnik trebao je tražiti ispravak ili objašnjenje prije potpisivanja istog. Temeljem daljnje analize “ne činjenja” može se zaključiti kako IDS Općine Medulin, čiji je član predsjednik Općinskog vijeća, možda svjesno ili nesvjesno služi većinskoj listi samo za davanje legitimiteta upitnim poslovima. Bezakonje koje zagovara Medica modus je operandi aktualne većine u Općinskom vijeću Općine Medulin, a u realizaciji svojih osobnih ciljeva. 

Postavlja se pitanje zašto ta ista većina više energije troši na eliminaciju neistomišljenika nego u pružanju pomoći, kroz provođenje zakona, svojim mještanima koji traže zaštitu od nasilničkog ponašanja koje provode pojedini građevinski investitori koji ugrožavaju njihovu privatnu imovinu, pita se Šarić.

Naši mještani, neovisno koje su političke orijentacije, zaslužuju zaštitu i jednake prilike za zapošljavanje po ključu stručnosti, a posebno se treba poticati prozivanje korupcije i bezakonja. Dosta je više straha i manipulacije koju nameće nekolicina moćnika kojima je općinski proračun privatni džep. Zakona se treba držati i zakone treba provoditi.“ – zaključila je Šarić, ujedno i predsjednica Demokrata Istre.

Fotografija: Maja Šarić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *