fbpx

Vanđelićeva dvojba: biti li ne biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

Razorni potres u Zagrebu, 22.3.2020., izvor: fzo.hr

Obnova privatnih stanova i kuća građana Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije u nadležnosti Fonda za obnovu kojeg vodi Damir Vanđelić kasnit će, u najboljem slučaju, još šest mjeseci, poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

Vanđelić se umjesto obnove Zagreba bavi kandidaturom za gradonačelnika, što je izvan svake pameti. Njegov je oportunizam dobro poznat hrvatskoj javnosti, a jako se dobro uklapa u političku (ne)kulturu HDZ-a.“ – naglašava Mrsić. Dodaje, kako je Vanđelićeva, gotovo šekspirijanska dvojba, biti ili ne biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba tragikomična, krajnje licemjerna, neodgovorna i neprofesionalna jer bi mu primarni fokus trebao biti na obnovi. Nažalost, tragično je za građanke i građane, a komično za političke elite. Kazao je kako je već u komunikacijskom prostoru primjetna ping-pong taktika na relaciji Vanđelić, HDZ – Bandić kojom se bezdušno izbjegava preuzimanje odgovornosti za obnovu.

Proces obnove Zagreba i okolice ciljano teče puževim korakom, a građane se administrativno opterećuje dokumentacijom koja već postoji u sustavu. Uz to, ne postoji kvalitetan uslužni servis koji građanima može pomoći kako bi se ubrzao proces predaje zahtjeva. Građanske inicijative pokazuju da se obnova grada može ubrzati kada za to postoji istinska motivacija, a to nije slučaj s Vanđelićem, HDZ-om i Bandićem.

Upitno je hoćemo li stići, do lipnja sljedeće godine, potrošiti pristigle EU novce iz Fonda solidarnosti za obnovu nakon potresa i tko će sve omastiti brk i u ovoj obnovi. Građani se opravdano pitaju što se čeka i zašto se već sad ne usmjeravaju EU novci za hitne sanacije zgrada koje su trenutno stvarna ugroza u strogom centru grada.“ – naveo je Mrsić.

Fotografija: Razorni potres u Zagrebu, 22.3.2020., izvor: fzo.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *