fbpx

Plenković nauštrb života građana cijepljenjem čuva većinu u Saboru

Hrvatski sabor, sabornica, izvor: sabor.hr

Prijevremenim cijepljenjem saborskih zastupnika Plenković želi održati čvrstu većinu u Saboru, zanemarujući rizične skupine građana, upozorio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

„Plenković i procedurom cijepljenja jasno stavlja živote građana na zadnje mjesto prioriteta. Bitno mu je da se sada cijepi HDZ-ova većina kako mu ne bi bilo ugroženo 76 ruku u Saboru.“ – kazao je Mrsić.

Smatra kako su u ovoj prvoj fazi procjepljivanja, uz medicinsko osoblje, najrizičnije skupine stariji jer je stopa mortaliteta među ovom populacijom nedopustivo visoka. Dodaje kako i promjene termina i količina dostavljenih cjepiva stvaraju dodatni pritisak kojeg nema potrebno intenzivirati prijevremenim cijepljenjem saborskih zastupnika. Ističe kako bi razumnije bilo dodatno osigurati cjepiva za područja stradala u potresu nego cijepiti saborske zastupnike jer će se učinci nemogućnosti provođenja epidemioloških mjera u Petrinji, Sisku, Glini i okolici tek očitovati u broju novooboljelih.

„Danas je svaka doza cjepiva bitna kako bi očuvali živote građana. Saborski zastupnici nisu u rizičnoj skupini, osim što Plenković želi osigurati saborsku većinu skrivajući svoje namjere pod prizmom edukacije skeptičnih građana i antivakser pokreta, što je daleko od istine.“ – zaključio je Mrsić.

Fotografija: Hrvatski sabor, sabornica, izvor: sabor.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *