fbpx

SDP-ov model političkog recikliranja bez budućnosti

Ilustracija - otpad, photo: pixabay.com, user: PublicDomainPictures

Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata, poručuje kako SDP nanovo reciklira biranje premijera bez izbornog legitimiteta po uzoru na propalo funkcioniranje Karamarka i Oreškovića kako bi se sakrilo nepovjerenje čelnih SDP-ovih ljudi u Bernardića kao premijera.

Nametanje Zvonimira Mršića kao potencijalnog premijera u slučaju da SDP izborno dobaci do pobjede pokušava se sanirati šteta koju Bernardić sustavno nanosi stranci, trenutno i Restart koaliciji, a posebno biračkom tijelu od lijevo prema centru. U ovoj izbornoj utrci Zvonimir Mršić, autor SDP-ovog programa, neće biti niti na listi. To znači da će građanke i građani svoj glas dati nekoj drugoj osobi, a za premijera doći će osoba kojoj povjerenje nisu dali.

Vidjeli smo da model Karamarko i Orešković nije funkcionirao. Sličan scenarij bio je u političkom duopolu Milanović i Jurčić koji nije uspio pa je vlast bila prepuštena Sanaderu za kojeg znamo kako je završio. Iznimno neodgovoran nastup Bernardića za ove parlamentarne izbore ostavlja prostor za daljnje pustošenje Hrvatske ako se dopusti HDZ-u krojenje vlasti.

Politička odgovornost nažalost odavno ne stoluje na našim prostorima. Nužno je za parlamentarne izbore izaći na glasanje u što većem broju i dati glas odgovornim i stručnim ljudima koji umiju potaknuti puls razvoja Hrvatske na načelima socijaldemokracije koja se ne žrtvuje zbog saborskih fotelja. Ne smijemo dopustiti da neodgovornost pobjedi, a SDP-ov model političkog recikliranja nema budućnosti. Ovime se samo daje snaga za jačanje ultra desnih stavova u društvu što će nas vratiti stoljećima unazad.“ – poručio je Mrsić.

Fotografija: Ilustracija – otpad; izvor: pixabay.com, korisnik: PublicDomainPictures

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *