fbpx

Naša Rijeka je međunarodna luka, a mađarsko more je Balaton

Mirando Mrsić i David Bregovac, autor: Dalibor Urukalović - PIXSELL

Koalicija Demokrata i Hrvatskih laburista poručuje mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da Rijeka nije mađarsko more. I poziva sve turiste iz susjedne i prijateljske Mađarske da nam dođu u goste jer je Jadran ljepši od Balatona.

Tehnički premijer Plenković očito ne uspijeva objasniti svom stranačkom drugu iz EPP-a Orbanu ni povijest, ni geografiju. U četiri godine na čelu Vlade Republike Hrvatske i uz sve svoje „diplomatske“ i kontakte iz Europske pučke stranke, Plenković nikako da prijatelji Viktoru pokaže da nije anemičan, komentirali su Demokrati i Laburisti.

Naime, Orban je 4. lipnja ove godine postavio spomenik na kojem se vidi ploča s natpisom „Rijeka – mađarsko more“ što pokazuje neskrivene pretenzije na teritorij Republike Hrvatske.

„Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i tehnički premijer Plenković moraju oštro reagirati i uputi diplomatsku notu s jasnom porukom da se ukloni navedeni spomenik u Mađarskoj.“ – odlučno su naglasili Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata i David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista.

Fotografija: Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata i David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista, izvor: Dalibor Urukalović – PIXSELL

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *