fbpx

Bandić je SDP-ovo dijete, a HDZ ga je posvojio

David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista, Renato Petek nezavisni zastupnik u Gradskoj skupstini Grada Zagreba i Mirando Mrsic, predsjednik Demokrata, photo: Igor Kralj-PIXSELL

Koalicija stranaka Demokrati i Hrvatski laburisti predstavila je na današnjoj konferenciji pridruživanje i Renata Peteka, nezavisnog zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, koji će uz Miranda Mrsića, predsjednika Demokrata, biti na listi u prvoj izbornoj jedinici.

Koalicijski partneri su poručili kako je Petek aktivan zagovaratelj borbe protiv korupcije, nepotizma, te svojim aktivnim radom na lokalnoj i nacionalnoj razini brani pravdu i interese svih građanki i građana. Petek je istaknuo kako se pridružuje koaliciji prepun volje i iskustva, a primaran ću mu fokus biti na zastupanju interesa Zagrepčanki i Zagrepčana, osoba s invaliditetom, transparentnosti te borbi protiv korupcije. Predstavljanje se održalo simbolično u 10 i 10, ispred budućeg Spomenika domovini koji se gradi ispred zagrebačke Koncertne dvorane V. Lisinski.

Danas smo ovdje ispred Spomenika domovini koji je zapravo spomenik korupcije i krajnje neljudskosti političkih elita. Dok se grade spomenici, domovi Zagrepčanki i Zagrepčana se ne obnavljaju. Niti se dela, niti obnavlja Grad Zagreb.“ – istaknuo je Mrsić.

Građane su izdali, zaboravili i ostavili, kazao je. Plenkovićev HDZ i njihov politički brat Milan Bandić su zaboravili građane Zagreba, dijelove Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije koji su ostali bez svojih domova u razornom potresu.

Brigu o Zagrebu i Zagrepčanima dokazano ne mogu obavljati niti HDZ niti SDP. Bandić je SDP-ovo dijete, a potom ga je posvojio HDZ. Znamo da HDZ godinama povlači poteze koji su Bandića očuvali i njihovu koaliciju održali na vlasti, dok od SDP-a još čekamo potez kojim bi Bandića kao sinonim lošeg i štetnog upravljanja sustavom s vlasti željeli ukloniti.“ – naglasio je Petek.

David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista, kazao je da je nužno prilagoditi radno zakonodavstvo 21. stoljeću i da je sad u ovo vrijeme teške krize bitno raditi, a rad nedjeljom nagraditi i s minimalno 50% višom plaćom. „Vrijeme je da vrijednost radništva u Hrvatskoj dobije svoju poziciju. Radništvo više ne smije biti ružno pače gospodarstva.“ – poručio je Bregovac.

Radnice i radnici moraju biti jednakopravni dionici u stvaranju gospodarske vrijednosti i uživanju u blagodatima istih, a buduća Vlada to mora postaviti kao standard, kazao je.

Fotografija: David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista, Renato Petek nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata, photo: Igor Kralj – PIXSELL

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *