fbpx

Mirando Mrsić čestitao Međunarodni dan sestrinstva

Fotografija: Ilustracija medicinskih radnika, izvor: freepik.com

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva u utorak je Mirando Mrsić uputio čestitku svim medicinskim sestrama i tehničarima. Zahvalio je kolegicama i kolegama na predanom radu i suradnji kroz njegovu liječničku karijeru.

“Medicinske sestre i tehničari u bolnicama, ali i na terenu svakodnevno rade izvanredne poslove. Tako je i danas kada obilježavamo Međunarodni dan sestrinstva. Danas su oni svi vidljiviji i glasniji što me kao liječnika iznimno raduje zbog njihove predanosti pacijenticama i pacijentima, ali i poslu kojeg obavljaju s takvom lakoćom. Samo dobrom suradnjom medicinskih sestara, tehničara i liječnika svaka pacijentica i pacijent dobiva odgovarajuću i pravovremenu skrb.

Medicinske sestre i tehničari imaju mnogo uloga: pružaju i upravljaju osobnom njegom brojnih pacijentica i pacijenata, kao i procesom njihovih liječenja. Rade s obiteljima i zajednicama što govori koliku imaju središnju ulogu u zdravlju nacije. Kontrolirajući razne bolesti i infekcije izlažu se velikim opasnostima. Najbolji primjer tome je trenutna pandemija koronavirusa koja je mnoge odvojila od obitelji.

Izuzetno sam zahvalan svim medicinskim sestrama i tehničarima s kojima sam kroz svoju dugogodišnju liječničku karijeru surađivao. Uvijek ste sve redovno, s puno pažnje i žrtve izvršavali. Hvala što svakog trenutka kroz radno vrijeme, ali i izvan njega brinete o zdravlju ljudi širom svijeta. Zaslužujete svaku pohvalu i veliki respekt jer ste naprosto sjajni!

Drage medicinske sestre i tehničari, kolegice i kolege, od srca Vam želim sretan Međunarodni dan sestrinstva!”

Mirando Mrsić

Fotografija: Ilustracija medicinskih radnika, izvor: freepik.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *