fbpx

Video čestitke povodom Dana antifašizma: Izborimo se za odgovornu i demokratsku Hrvatsku 2.0

Mirando Mrsic, predsjednik Demokrata sa suradnicima na obiljezavanju Dana antifasizma sumi Brezovica kod Siska, photo: Nikola Cutuk - PIXSELL

Koalicija stranaka Demokrata i Hrvatskih Laburista, te Liste za Rijeku i Zelenog saveza-zelenih obilježili su Dan antifašističke borbe.

Antifašizam je utkan u temelje Europske zajednice. Na tim temeljima je izgrađena današnja, samostalna i demokratska Hrvatska. Taj temelj ne mogu promijeniti, iako bi htjeli, svi oni samoprozvani borci za narod, a za Hrvatsku su se borili iz Amerike ili oni koji korupcijski sakate našu državu pod prizmom „velikog domoljublja“, poručili su koalicijski partneri.

https://www.facebook.com/drMrsic/videos/3366849609993389/
Čestitka Miranda Mrsića, predsjendika Demokrata povodom Dana antifašizma

Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata, predvodio je delegaciju koalicije stranka na obilježavanju Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica pokraj Siska, David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista i načelnik Općine Fužine, položio je vijence u Općine Fužine te na Lukovu (Vinodolska općina). Damir Kajin, nezavisni kandidat i prvi na listi u VIII. izbornoj jedinici, položio je vijenac u selu Brgudac na obroncima Učke.

Učimo iz prošlosti, okrenimo se budućnosti! Sagledajmo realnost kakva jest i pokrenimo odgovorne i hrabre poteze kako bi svima nama i našoj djeci osigurali život kakav želimo živjeti. Lažna obećanja nikome ne pomažu.“ – istaknuo je Bregovac.

Čestitka Davida Bregovca, predsjednika Hrvatskih laburista i načelnika Općine Fužine u povodu Dana antifašizma

Program koalicije stranaka Odgovorna Hrvatska 2.0 utemeljena su na 10 načela i 10 rješenja, a načela koja promiču su pravednost, jednakost, sloboda, odgovornost, otvorenost, transparentnost, učinkovitost, inovativnost, solidarnost i poštenje.

Izborimo se za Hrvatsku i na izborima! Izaberimo odgovorne 5. srpnja. Izaberite one koji nam neće nuditi šarene laži i obećanja koja ne mogu ostvariti. Čeka nas teško vrijeme. To je realna slika. To je istina. Jedino s istinom, realnom slikom i na temeljima demokracije možemo graditi Odgovornu Hrvatsku 2.0. Izađite na izbore, birajte odgovorno! Birajte koaliciju Demokrata i Hrvatskih laburista!“ – poručio je Mrsić.

Poručili su kako se danas za Hrvatsku borimo odgovorno, istinom i hrabrošću jer ne smijemo dopustiti da se unište demokratska načela koja jamče jednakost svih hrvatskih građanki i građana po svim osnovama. Borimo se za solidarnost, javni interes i odgovorno političko upravljanje, istakli su koalicijskih partneri.

https://www.facebook.com/kajin.damir/videos/967572657036544/
Čestitka Damira Kajina, nezavisnog kandidata i prvog na listi u VIII. izbornoj jedinici i Maje Šarić, predsjednice Demokrata Istre i druge na listi u VIII. izbornoj jedinici na listi Demokrata, Hrvatskih laburista i Liste za Rijeku

Antifašizam je ove prostore odredio i opredijelio, da njega nije bilo ne bi bilo ni integracije Istre, Rijeke, Zadra, otoka i cijele Dalmacije u nacionalni korpus hrvatskog, odnosno kad govorimo o Istri i slovenskog naroda.“ – kazao je Kajin te naglasio kako su Brgudac, Lipa, Šajini, Bokordići, simbol stradanja naroda Istre za vrijeme 2. svjetskog rata.

Naslovna fotografija: Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata i potpredsjednica Demokrata Bojana Hribljan zajedno sa suradnicima na obilježavanju Dana antifašizma u šumi Brezovica kod Siska, photo: Nikola Cutuk – PIXSELL

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *