fbpx

HDZ-ov izborni korona party

Mirando Mrsić i David Bregovac, autor: Dalibor Urukalović - PIXSELL

Demokrati i Hrvatski laburisti poručili su kako je Nacionalni stožer civilne zaštite potrošen i da više nitko ne upravlja krizom.

Eksponencijalno nam raste broj zaraženih, epidemija COVID-19 u punom je zamahu, a strategija upravljanja kako ćemo se ponašati Plenković svodi na HDZ-ov korona party neodgovornosti kako bi održao izbore. Građani obolijevaju, sezona je uništena dok se HDZ bahati, a SDP statira.“ – poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

Upozorava kako je nužno smijeniti HDZ-ove članove Nacionalnog stožera civilne zaštite te donijeti jasne upute kako suzbiti daljnje širenje epidemije, a ne da svaka županija uvodi svoje mjere što vodi u sve veći kaos. Ovakvo stanje će dovesti do neposluha građanki i građana, a upravo zbog neodgovornog Plenkovićeva upravljanja riskiramo talijanski scenarij, kazao je.

Bitno je osigurati zdravlje građana i kakvu-takvu gospodarsku aktivnost. Sada izbori nisu prioritet, bitno je zdravlje ljudi. Ovogodišnji parlamentarni izbori su nelegitimni jer nećemo imati slobodu izlaska na izbore, a Sabor neće biti legitiman zbog manje izlaznosti.“ – naglasio je David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista.

Nužno je uvesti masovna testiranja kako bi znali koje je pravo zdravstveno stanje nacije, posebno u zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima, rekao je Mrsić. Treba znati koliki je faktor zaraznosti korona virusa u Hrvatskoj, zaključio je i ponovio poziv predsjedniku Milanoviću da proglasi izvanredno stanje u državi.

Fotografija: Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata i David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista, izvor: Dalibor Urukalović – PIXSELL

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *