fbpx

Demokrati: Kozmetički trikovi krojenja buduće Vlade

Zgrada Vlade RH, izvor: facebook.com - Vlada RH

Kozmetički trikovi krojenja buduće Vlade stavljaju u sjenu stvarnu potrebu optimizacije troškova javne uprave, poručili su Demokrati.

Plenkovićevo inzistiranje da branitelji imaju zasebno ministarstvo i da o njima ne skrbi Ministarstvo obrane pokazuje stvarnu sliku buduće Vlade. Partijske igre moći unutar HDZ-a važnije su od interesa svih nas koji živimo u Hrvatskoj. Kozmetički potezi koje povlači Plenković neće generirati uštede, a pokazuju da su neki “jednakiji” od nas ostalih.“ – poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

Komentirao je kako je potrebno spojiti Ministarstvo obrane s braniteljima, ne samo zbog buduće optimizacije troškova državnog aparata nego i radi stvaranja temelja zdravog, demokratskog društva. Smatra kako postojanje ministarstva branitelja dodatno izlaže branitelje kojima se manipulira radi očuvanja vlasti i da to ništa dobro ne donosi hrvatskim građankama i građanima, kao ni odgovornim i poštenim braniteljima. Istaknuo je da bi se time pokazao čin poticanja zajedništva i ozbiljnih namjera stvaranja društva razvoja, a ne razaranja, posebno u trenutku zdravstvene i ekonomske krize. Sada se borimo za opstanak svih nas, uključujući i živote naših branitelja, razumno je da utišamo duhove raskola i optimiziramo načine funkcioniranja državnog aparata, rekao je.

Ekonomski isplativ potez bio bi i razdvajanje braniteljskih od radničkih mirovina jer nas čeka teško vrijeme, zdravstveni sustav je u kolapsu, a ni mirovinski nije u najboljoj poziciji. Da Plenković želi spremnije dočekati jesen već sad bi povukao konkretnije poteze, ne bi trošio vrijeme na kozmetiku i uljepšavanje.“ – zaključio je Mrsić.

Foto: Zgrada Vlade RH, izvor: facebook.com, Vlada RH

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *