fbpx

Demokrati: Hrvatski zdravstveni sustav se raspada dok se Beroš naslikava

Dr. Mirando Mrsić

Hrvatski zdravstveni sustav se raspada dok se Beroš naslikava na servisnim konferencijama za medije, poručili su Demokrati. Svakodnevne konferencije za medije zbog korona krize bile su nužne neko vrijeme, a učinkovito informiranje javnosti o stanju oko korona virusa može se održavati i sa stručnjacima na nižim razinama.

Nažalost, tehnički ministar Beroš izgubio je kompas koja mu je to točno dužnost koju treba obavljati. Gubi vrijeme na višesatno naslikavanje umjesto da se bavi zdravstvenim sustavom koji je u raspadu. Time, hrvatskim građankama i građanima uskraćuje pravo na adekvatnu zdravstvenu skrb.“ – istaknuo je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

Ministarstvo zdravstva i problemi ovog resora vrući su krumpir s kojima se Beroš još nije ni suočio, o čemu svjedoči činjenica da dug od 4 milijarde kuna prema veledrogerijama prijeti obustavom lijekova bolnicama. Beroš se očito, od trenutka sjedanja u ministarsku fotelju, nije bavio ogromnim problemima koji pritišću zdravstveni sustav, a taj je model ponašanja evidentno prenio s vlastite pozicije bivšeg pomoćnika tadašnjem ministru Kujundžiću.

Dugi redovi na specijalističke preglede, uskrata zdravstvene njege bolesnicima bez korona virusa tijekom epidemije, više od 8,5 milijardi kuna duga hrvatskog zdravstvenog sustava, za koji znamo, dio je velikih problema koje Beroš opetovano ignorira, komentirao je. Dug prema veledrogerijama ozbiljan je problem za zdravstvene radnike, kao i zaposlenike u veledrogerijama i farmaceutskim kućama kojima se plaće sustavno režu, a počesto i kasne jer država ne plaća svoje obveze.

Tehnički ministar Beroš bi trebao više raditi, a manje pričati. Priču nek’ prepusti glasnogovorniku jer problemi zdravstvenog sustava neće nestati, a hrvatskim građankama i građanima treba sustavna i učinkovita zdravstvena skrb koju ovakvim neodgovornim načinom ponašanja neće, očito, još dugo dobiti.“ – zaključio je Mrsić.

Fotografija: Mirando Mrsić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *