fbpx

Demokrati i Laburisti: Birajte odgovorno, ne vjerujte blještavim obećanjima i bajkama za djecu

Mirando Mrsić i David Bregovac, photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na Dan Grada Zagreba, točno u 10 i 10, ispred Osnovne škole Miroslava Krleže koja je stradala u razornom zagrebačkom potresu, Demokrati i Hrvatski Laburisti, predstavili su svoju koaliciju s porukom bez praznih obećanja i bajki za djecu idemo odgovorno na parlamentarne izbore.

Koaliciju su predstavili David Bregovac, predsjednik Laburista i Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata koji su se, između ostaloga, osvrnuli na aktualno stanje i nepoštivanje Zakona o radu. Naime, tehnički ministar Aladrović je rekao kako treba biti fleksibilan s radom nedjeljom. Time su narušena prava hrvatskih radnica i radnika koji nisu pravodobno bili obaviješteni o radu nedjeljom. Ovime su još jednom pokazali kako nema stvarne brige za prava radništva. Radnice i radnike se, kako se nekom prohtije, šikanira. Bilo sa strane Plenkovićeve tehničke vlade ili sa strane neodgovornih poslodavaca koji u bezumnoj trci za profitom zaboravljaju na svoju najjaču silu koja može pokrenuti gospodarski puls Hrvatske.

Nužno je hrvatske građanke i građane upoznati sa stvarnim stanjem u državi. Najesen nas čeka teško vrijeme, a kriza iz 2009. bit će mila majka za vrijeme koje nam dolazi. O tome niti Plenković, niti Bernardić, niti Škoro ne žele reći niti riječi nego vas mame slatkim životom najesen.“ – odlučno je poručio Mrsić.

Nezaposlenost će rasti nakon lipnja, a očekuje nas i minimalno 50 tisuća povratnika iz inozemstva koji će dobiti otkaze zbog stanja svjetske ekonomije. Plenkovićeva tehnička vlada nije štit koji bi trebali biti, o tome svjedoči i smjena 15 ministara. Uhićenja državne tajnice Rimac i predsjednika uprave Hrvatskih šuma predstava je za izbore. Korupcijom su premrežili sustav. Korupcija je postala način ponašanja u društvu. To nenormalno ponašanje je postalo normalno. To nema veze sa zdravim razumom niti s ljudskošću, a kamoli s načelima demokracije.

Svaki radnik koji danas ima minimalnu plaću 3.250 kuna mogao bi na svom računu imati više od 4.500 kune da nema korupcije. To je danak HDZ-ove vlasti bez kojeg bi se i gospodarstvo moglo razvijati na zdravim temeljima. Hrvatska, opterećena korupcijom ne može razvijati svoje gospodarstvo, radnici ne mogu dobiti svoju pravednu plaću za svoj pošten rad, a građani dobiti uslugu koju zaslužuju.

Izborne parade za Dan državnosti i današnji Dan Grada Zagreba nisu briga za Hrvatsku. Danas smo u Hrvatskoj na rubu egzistencijalne provalije. Paradna slavlja i farbanje očiju građanki i građana je neodgovorna politika kojoj moramo stati na kraj.

Ne smije nas biti strah ako na vlast dolaze odgovorni ljudi koji znaju kako zaštititi radništvo i ozdraviti našu ekonomiju. Treba nas biti strah ako se Bernardić i njegovi lovci na fotelje dokopaju vlasti. Ili da, ne daj Bože, na vlasti ostane Plenković, uz pomoć Škore, heroja iz Amerike. U najvećem bismo se problemu našli u slučaju velike koalicije, SDP-a i HDZ-a.“ – upozorio je Bregovac.

Drage građanke i dragi građani, ako mislite da vas politika ne zanima i dosta vam je, sjetite se koliko je u ovoj korona krizi politika utjecala na vaš život, poručili su. Vaša djeca nisu imala normalno obrazovanje. Nije normalno roditelje dovoditi u situaciju da odlazak djece u školu potpisuju vlastitu odgovornost. Nije normalno, nenormalno je, odugovlačiti sa štrajkom prosvjetara mjesec dana. Prosvjetni radnici nažalost neće dobiti svoje povećanje plaće jer se Plenkovićeva tehnička vlada nije usudila pregovarati s Crkvom da podnese dio tereta tijekom korona krize. U Crkvenim krugovima ima sluha za takve razgovore i dogovore kazao je Mrsić.

Vrijeme je za odgovorne, odlučne i hrabre korake! Izađite na izbore i pokažite da postoji građanska, progresivna Hrvatska. Hrvatska bez rodijačkih, plavih i crvenih partijskih veza. Pokažimo odgovornost za zemlju u kojoj živimo, birajte odgovorno Demokrate i Laburiste. Bit ćemo vaš glas u Saboru, branit ćemo obraz i savjest naše zemlje, poručili su.

Fotografija: Mirando Mrsić i David Bregovac, autor: Dalibor Urukarlović – PIXSELL

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *