fbpx

Beroš nema volje niti kapaciteta riješiti problem zdravstva

Ilustracija - lijekovi, izvor: @pexels, pixabay.com

Beroš je danas ciljano izbjegao sastanak s veledrogerijama što ukazuje kako nema kapaciteta niti volje provesti nužne reforme za spas hrvatskog zdravstva, upozorio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

„Jedan od ključnih problema hrvatskog zdravstva, i bez korona epidemije, je opskrba lijekovima. Zaobilaziti ovaj problem u širokom luku je neodgovorno, ali očito ciljano jer se tajnike šalje na sastanke kad se primjenjuje taktika odugovlačenja.“ – kazao je Mrsić. Status o stanju u zdravstvu na konferenciji za medije može i ministar Božinović pročitati, a bilo je i takvih slučajeva, dodao je.

Mrsić smatra kako resorni ministar Beroš svojim radom pokazuje kako je tek poslušni asistent Plenkoviću za zdravstvo. Dodao je da mu je čak i prethodnik pokazivao veći refleks samostalnosti u odlučivanju oko zdravstvenih problema.

Beroševo hvaljenje solidarnosti struke, s čime je današnju konferenciju za medije otvorio, ukazuje na krajnje licemjerstvo jer dobro je poznato koliko poštuje rad zdravstvenih radnika koji su danas svi na prvoj liniji borbe protiv SARS-CoV-2 virusa. Taj manjak nepoštivanja rada zdravstvenih radnika očituje se i u kvazi nagradi gdje bi pojedini zdravstveni radnici dobili svega 50 kuna za njihov rad s COVID-19 pacijentima.

„Naš zdravstveni sustav iziskuje rješenja koja premašuju sitne političke ambicije. A razgovor s veledrogerijama je ključna stavka, posebno u dijelu financijskog planiranja daljnjih novčanih tijekova. I zato je danas Beroš, svojim prisustvom na sastanku s veledrogerijama, trebao pokazati odlučnost i odgovornost kako ne izbjegava ovaj vrući krumpir.“ – zaključio je Mrsić.

Ilustracija – lijekovi, izvor: @pexels, pixabay.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *