fbpx

Pridružujemo se bojkotu HRT-a

Predsjednici stranaka članica Amsterdamske koalicije jednoglasno su donijeli odluku da se naša koalicija priključi desecima udruga, institucija i političkih stranaka koje su odlučile bojkotirati HRT.

Unatoč tvrdnjama predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića o odličnom stanju sloboda hrvatskih medija, svjedoci smo postojanih i snažnih pritisaka na hrvatske novinare zbog slobodne javne riječ, a posebice na HRT-u.

Istodobno, svjedočimo podilaženju HRT-ovih upravljača i urednika vladajućoj politici te nejasnim i nevidljivim centrima moći tako da podnose tužbe protiv vlastitih novinara i drugih medija.

Zbog svega toga čelnici stranaka članica Amsterdamske koalicije, kao i kandidatkinje i kandidati Amsterdamske koalicije za EU parlament neće sudjelovati u programima HRT-a gostovanjem u HRT-ovim emisijama niti davanjem pojedinačnih izjava za HRT do okončanja prosvjeda hrvatskih novinara 2. ožujka 2019. godine.

Upravo sada kada smo dio europskog društvenog okruženja i kada kao građani izlazimo na izbore za Europski parlament, nije prihvatljivo da javnost HRT doživljava kao državni, a ne kao javni servis.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *