fbpx

Potpirivanjem desnih stavova ciljano se brani korupcija

1 / 1 – Bojana Hribljan, potpredsjednica Demokrata i Mirando Mrsic, predsjednik Demokrata zajedno s članicama i članovima u šetnji Bjelovarom, photo: Damir Spehar - PIXSELL

Hrvatskoj prijeti ultra desna opcija koja može narušiti demokratska načela ravnopravnost i osobne slobode kako bi se, u suštini, prekrila korupcija, poručila je Bojana Hribljan, potpredsjednica Demokrata i kandidatkinja br. 1 na listi 9. u II. izbornoj jedinici, koalicije stranaka Demokrati i Hrvatski laburisti.

„Ciljano se potpiruju ultra desni stavovi i podiže emotivna tenzija kako bi se stvorio raskol u društvu i zaštitila koruptivna hobotnica. Ultra desna politička opcija je krinka i veliki projekt kapitalnih investitora koji žele nastaviti parazitiranje državnog proračuna kojeg na svojim leđima nose poštene građanke i građani, marljive radnice i radnici. “ – naglasila je Hribljan.

Hribljan je prva na listi koja broji čak osam žena te je posebno uputila poruku kako su žene danas krajnje marginalizirane u društvu, posebno kroz političku javnu komunikaciju zbog čega, između ostaloga, nazaduje Hrvatska. Ujedno je istaknula kako ženama, čestim žrtvama nasilja, HDZ-ova vlada na čelu s Plenkovićem nije osigurala prijeko potrebnu zaštitu. Hribljan je danas s Mirandom Mrsićem, predsjednikom Demokrata, obišla Bjelovar te su se sastali s građankama i građanima.

Novi val korona epidemije došao je ranije jer su se granice Hrvatske prebrzo otvorile kako bi se zamaskirao HDZ-ov izborni cilj omogućavanje glasovanja glasačkom tijelu iz BiH. To nažalost nema nikakve veze s turističkom sezonom ove godine. O tome svjedoči i uporno HDZ-ovo silovanje cijele Hrvatske da se izbori održe pod svaku cijenu.“ – poručio je Mrsić.

Istaknuo je kako je neodgovorno, s jedne strane, zanemariti samoizolaciju, a još gore je zbog korona virusa uskratiti oboljelima pravo glasanja.

„Trčanje pred rudo“ kako bi se dobili izbori govori nam da javni interes nije prioritet političkoj sviti žednoj vlasti te da je sad već krenula politička trgovina, upozorio je Mrsić.

„Zdravstveni sustav nam je u financijskom kolapsu, građani nemaju ni osnovnu zdravstvenu zaštitu, nisu ni spremni sustavi za jači proboj korona virusa, gospodarstvo je u neizvjesnosti jer se ne zna što će biti za dva dana, a kamoli do kraja godine, činjenice su koje jasno vide hrvatske građanke i građani.“ – rekao je Mrsić.

Hribljan i Mrsić, u ime koalicije Demokrata i Hrvatskih laburista, pozvali su sve građanke i građane da izađu na izbore zaštićeni te da je nužno da odaberu odgovornu opciju koja će dosljedno štiti načela demokracije i pružiti realna rješenja za izlazak iz ove teške ekonomske i zdravstvene krize.

Fotografija: Bojana Hribljan, potpredsjednica Demokrata i Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata zajedno s građankama i građanima u šetnji Bjelovarom, photo: Damir Spehar – PIXSELL

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *