fbpx

Odgovorno i radosno u novu školsku godinu

Ilustracija - djeca u školi, izvor: freepik.com

Izjava Miranda Mrsića, predsjednika Demokrata, povodom početka nove školske godine 2020./2021.:

Draga djeco, roditelji, učitelji, odgojitelji i svi djelatnici u školama, dječjim vrtićima i na fakultetima, pred vama je jedna iznimno zahtjevna školska godina koja traži posebnu razinu odgovornosti kako bi se zajednički borili protiv korona epidemije i očuvali zdravlje. Znam da je zahtjevno biti u školskim klupama po posebnim mjerama i da to mijenja sva vaša dosadašnja ponašanja i druženja, no bitno je ustrajati na tome.

Siguran sam da ćete pronaći nove načine druženja i ponašanja koja će i dalje izmamiti osmijeh na lice, a posebna radost je širenje znanja jer to utječe i na samopouzdanje te stvaranje snažnijeg društva koje može odoljeti i najtežim trenutcima. Razigranost, radost i dječji smijeh uvijek pronađu načina kako zagrijati mlada srca, a upravo je to zadaća nas odraslih.

Važno je odoljeti strahu i ne stvarati paniku jer se time dodatno otežava situacija. Računajte da svaka panika spiralno utječe i na zdravstvene radnice i radnike koji sada trebaju i našu podršku odgovornog ponašanja. A posebno naše bake i djedovi zaslužuju da pazimo na naša ponašanja i smanjimo rizike za njihovo zdravlje što ponekad može značiti da ćemo se malo rjeđe družiti na način koji smo to do korone radili.

Svima vam želim uspješnu školsku godinu novih znanja, a posebno zdravlja.“

Mirando Mrsić

Ilustracija – prvi dan škole, izvor: freepik.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *