fbpx

Mrsić: Vladajući opet maze najbogatije

Mirando Mrsic, photo: Luka Stanzl - PIXSELL

Smanjenje poreza na dohodak kojeg najavljuje budući ministar Marić bit će još jedno helikoptersko razbacivanje novca hrvatskih građanki i građana, bez zaštite radnica i radnika na minimalnoj plaći, a sa značajnijim povećanjem plaća visokih dužnosnika, poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

Pozivam Vladu i budućeg premijera Plenkovića da smanji koeficijente plaća državnih dužnosnika, ministara, saborskih zastupnika, gradonačelnika i načelnika, kako se smanjenje poreza na dohodak ne bi prenijelo na njihove plaće. Time će se uštedjeti, a hrvatskim građankama i građanima osigurat će se povećanje plaćanja.“ – poručio je Mrsić.

Komentirao je kako su u Vladi Zorana Milanovića osigurali rast plaća hrvatskim građankama i građanima ali to se nije prelilo i na ionako visoke plaće visokih dužnosnika. Ujedno je pozvao Vladu da poveća minimalnu plaću svim hrvatskih radnicama i radnicama kako bi se smanjile socijalne razlike između radnika s minimalnom plaćom, u odnosu na radnike s visokom plaćom.

Kazao je kako se nada da će budući saborski zastupnici jednoglasno podržati smanjenje socijalnih razlika u društvu te osigurati da njima ne rastu plaće s najavljenim smanjenjem poreza na dohodak.

Ovim smanjenjem poreza na dohodak vladajući opet maze najbogatije bez da sustavno smanjuju stopu siromaštva koja utječe na ekonomsku i demografsku sliku Hrvatske.“ – zaključio je Mrsić.

Fotografija: Mirando Mrsic, photo: Luka Stanzl – PIXSELL

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *