fbpx

Mrsić: Korona virus – alat za diplomatsko ratovanje

Fotografija: Ilustracija koronavirus, izvor: freepik.com, @kjpargeter

U posljednje vrijeme COVID-19 počinje se koristiti kao oružje u borbi protiv konkurencije, prije svega, u turizmu, poručuju Demokrati.

Zemlje našeg okruženja na sve moguće načine pokušavaju svoje građane zadržati u vlastitim odmaralištima i prisiliti ih da ne putuju i ne dođu kod nas u goste. Unatoč svim negativnim napisima i neodgovornom ponašanju nekih pojedinaca i institucija u Hrvatskoj, zdravstveno smo sigurna zemlja. Prema Eurostat-ovim podacima unutar EU imamo 29 zaraženih na 100 tisuća stanovnika što je ispod kritične točke od 40 zaraženih po broju stanovnika. Daleko smo ispod Španjolske, Francuske, Nizozemske, Belgije, Malte…

Preko korone među zemljama se vode političke borbe i osvete. Koronavirus postao je alat za diplomatsko ratovanje. Naši hotelijeri i ugostitelji čine sve da gosti budu sigurni i zaštićeni. A posezona može biti jako dobra ako naša diplomacija odradi svoj posao.“ – poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

Usprkos tome što smo zemlja gospodarski ovisna o turizmu nužno je da u ovom vremenu djelujemo čvrsto, odlučno i brzo kako bi ovu godinu maksimalno iskoristili turizam u zaštiti državnog proračuna, komentirao je. Nažalost, to dugoročno nije rješenje, bit će i dalje potrebni značajni rezovi kao i promptna djela po pitanju diversifikacije gospodarskog portfelja, kazao je.

Smatra kako su na površinu isplivali animoziteti među zemljama EU premda bi upravo sada na razini Unije trebali više jedinstva u pristup i provedbi modela učinkovite i zajedničke borbe protiv COVID-19 i očuvanja ekonomija EU zemalja. Kako god govorili o sazrijevanju demokracije i međusobnog razumijevanja unutar Hrvatske, razinu društvene zrelosti i EU treba proći jer jedino tako možemo očuvati vrijednosti za koje se zalažemo, zaključio je Mrsić.

Fotogrrafija: Ilustracija koronavirus, izvor: freepik.com, @kjpargeter

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *