fbpx

Mrsić: HDZ je iskoristio VRO “Bljesak” kako bi se ulizao desnici pred parlamentarne izbore

Stranka Demokrati pozdravlja odluku Predsjednika Republike Zorana Milanovića da napusti obilježavanje VRO „Bljesak” nakon što je u službenom programu, uz odobrenje protokola ministra Medveda sudjelovao čovjek u majici s ustaškim pozdravom.

Ministar Medved je zbog sitnih političkih interesa, dopustio da po prvi put ustaški pozdrav bude na službenoj državnoj ceremoniji. To je sramota za svaku građanku i građanina ove zemlje i pljuvanje po poginulima u VRO “Bljesak”. 

Hrvatska je već godinama talac nekolicine braniteljskih udruga na kratkom lancu HDZ-a koje se po potrebi, a najčešće pred izbore, jave i na prljav način pomažu HDZ-u da se domogne pobjede na izborima. 

Događanja u Okučanima danas samo su uvertira za ono što nam slijedi sljedećih mjeseci. 

Jasno je kako se protokol obilježavanja Bljeska pod budnim okom ministra Medveda i uz odobravanje premijera Plenkovića oglušio na zahtjeve Ureda predsjednika Republike Hrvatske da ne bude obilježja ‘Za dom spremni’. Nije problem u majici i vijencu nego u poruci koja se šalje. Idu izbori i očito je da se HDZ ulaguje desnici ne bi li dobio koji glas. 

Sramotno je što će se zbog nekoliko provokatora na uzici Medveda i HDZ-a VRO „Bljesak“ danima povezivati s pozdravom kojem nije mjesto u Hrvatskom javnom prostoru.

 

Fotografija: Ivica Galović / PIXSELL, izvor: telegram.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *