fbpx

Mrsić: Ćoriću, prvo Memorandum s MOL-om, sada Vjetroelektrane, što je sljedeće?

Ilustracija - vjetroelektrana, izvor: onlyyouqj, freepik.com

Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata, saborski zastupnik 9. saziva Hrvatskog sabora i bivši ministar rada i mirovinskog sustava u Vladi Zorana Milanovića, prozvao je tehničkog ministra zaštite okoliša i energetike s pitanjem: „Ćoriću, prvo Memorandum s MOL-om, sada Vjetroelektrane, što je sljedeće?“.

Zadnji je tjedan bila istinska “kruna” političke i ministarske karijere Tomislava Ćorića. Počeo je žeti ono što je četiri godine ministrovanja posijao. Pred vrata su mu se sasula sva “razumijevanja” interesa investitora kojima je bilo na pameti samo zgrnuti javna sredstva u čim kraćem vremenu za svoje privatne džepove, ali i sve lobističke silnice koje su se nagurale u njegovom resoru i oko njega.

Glavnina njegovih problema proistječe iz jednostavnog nerazumijevanja javnog i nacionalnog interesa. Tehnički ministar zaštite okoliša je proširio značenje riječi zaštite iz naziva ministarstva koje je vodio i dodao mu zaštitu interesa uske skupine stranih investitora. Bilo da se radi o onima iz Budimpešte kojima je njegova stranka na čudan način “prepustila” upravljačka prava ili onih iz hercegovačkog Posušja. U oba slučaja su stradali nacionalni i javni interes, a u cilju “zaštite” interesa ulagača.

Za nagradu za ovakvo “zaštitničko” djelovanje, Plenković i HDZ rade ono što je za ovu stranku već i normalno: nagrađuju svoga ministra Ćorića od posebnog povjerenja ulaznim mjestom u 7. izbornoj jedinici. Tehničkom ministru nije mjesto na izbornim listama jer ispred javnog interesa stavlja partikularne interese uskog kruga ljudi koji su njemu bitni (ili nekome od njemu bliskih ljudi), poručio je Mrsić, predsjednik Demokrata.

Fotografija: Ilustracija – vjetroelektrana, izvor: onlyyouqj, freepik.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *