fbpx

Korona nije zaustavila licemjerje HDZ-a

Mirando Mrsic, photo: Luka Stanzl - PIXSELL

HDZ sustavno režira dvije Hrvatske, jednu čini vladajuća HDZ-ova elita s pozlaćenom članskom iskaznicom, a druga je svih ostalih građanki i građana Lijepe naše, poručuju Demokrati. 
 
„HDZ sustavno hrani podjelu društva na lijevi i desni blok, i režira dvije Hrvatske koje su dijametralno suprotne, kako po pravilima tako i po provođenju zakona čiji je najbolji primjer slučaj Sanader. Krajnje je vrijeme da nam Vlada obznani  stvarno stanje u kojem se nalazi država.“  – naglasio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata. 
 
U jeku korona krize gdje jedna pravila vrijede za HDZ-ovu pozlaćenu elitu, slušamo već danima premjera kako brojke oboljelih padaju kako bi opravdali hrljenje u zagrljaj Korone u Vukovaru. Bahatih primjera ima dosta. Zadnji je bajkovita prezentacija Plenkovićeve Nacionalne razvojne strategije, dok ispod radara prolazi izvješće o Svjetskoj ljestvici talenata 2020. kojeg je objavio Institut za razvoj poslovnog upravljanja (IMD) iz Lausanne, partnerska institucija Nacionalnom vijeću za konkurentnost.
 
U tom izvješću prikazuje se sposobnost zemlje da izgradi, privuče i zadrži nadarene osobe kako bi stvorila bazu talentiranih osoba potrebnih za povećanje konkurentnosti i rast gospodarstva. Hrvatska se na toj ljestvici nalazi na samom začelju, na 53. mjestu dok je, primjerice, susjedna Slovenije na 30. mjestu. Dakako to nije jedino izvješće koje pokazuje kako, kao država, loše kotiramo, točnije, koliko je loše stanje u državi koje Plenković želi prikriti.
 
„Plenković kontinuirano manipulira informacijama i pitam se je li ga uopće briga za budućnost građana ove zemlje? Ovdje se više ne radi samo o ignoriranju apela građana i stručnjaka po bitnim pitanjima za državu i zdravlje ljudi već o opasnom scenariju kojom se Hrvatska gura u provaliju kako bi se očuvala politička opstojnost HDZ-a.“ – upozorava Mrsić.

Simptomatična i za Hrvatsku bitna je Svjetska ljestvica talenata koja jasno pokazuje demografski kolaps kroz odljev radno sposobnih građanki i građana svih profila koji bježe u inozemstvo uslijed HDZ-ove surovosti. Došli smo do točke bezidejnosti, a Vlada nema snage, ni kredibilitet više upravljati gospodarskom i pandemijskom krizom. Zabrinjavajući i uvredljiv je trend dociranja i čak ignoriranja pitanja novinara. Recentan primjer je gdje Ministar zdravstva nije znao ili nije htio odgovoriti na pitanje koje zemlje u Europi su postrožile svoje mjere. Odgovor čelnog čovjeka zdravstvenog resora je bio “pitajte epidemiologa”.
 
Uz to, vidno je kako krojenje državnog proračuna ide u prilog HDZ-ovoj, elitističkoj Hrvatskoj koja ne uzima u obzir dobrobit građana, gdje se regionalni razvoj ravnomjerno kroji po HDZ ključu, a stručnjaci sustavno odlaze što se sada itekako osjeti i u zdravstvenom sustavu. Čak ni korona kriza ne zaustavlja licemjerje HDZ-a. 

„Opće gospodarstveno i zdravstveno stanje nacije je zabrinjavajuće, prestanimo se igrati skrivača, jer iz dana u dan sve više tonemo na previše frontova.“ – apelira Mrsić.

Fotografija: Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata, autor: Luka Stanzl – PIXSELL

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *