fbpx

Bandićevo loše upravljanje Zagrebom dolazi na naplatu

Zagreb, Trg kralja Tomislava, izvor: arvidO, pixabay.com

Bandićevo loše upravljanje gradom dolazi na naplatu jer koronakriza opasno nagriza i minimalnu kvalitetu života građanki i građana Zagreba, poručuju Demokrati.

Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata, smatra da Bandić koristi trenutno stanje koronavirusa kako bi sakrio dublje probleme s kojima se glavni grad suočava, a cijenu njegova nemara i smišljenu strategiju isključivog političkog opstanka plaćaju Zagrepčanke i Zagrepčani koji za skupe gradske servise ne dobiju uslugu koju zaslužuju. Štoviše, Bandić ciljano rasipa gradske novce za svoju političku promociju kao što je to slučaj i s recentnim brzim i jako skupim antigenskim testiranjem.

„Bandić očito zatvorenih očiju šeta Zagrebom, a otvara ih isključivo kada treba štititi svoje osobne interese i njegovih prijatelja. Dovoljno je tijekom jutarnjih sati otići na Glavni kolodvor i provjeriti provode li se epidemiološke mjere, a da ne govorimo o ZET-ovim linijama koje prometuju dalje od središta grada.“ – upozorio je Mrsić.

Naveo je kako je provedba novih epidemioloških mjera u glavnom gradu na najnižoj mogućoj razini u Hrvatskoj gdje krcati ZET-ovi autobusi ne štite građane od širenja korona epidemije.

Naglasio je kako je Zagreb i po zagađenosti zraka među najzagađenijima gradovima u svijetu, te da se o ovom problemu minimalno komunicira i to samo da se zadovolji forma, iako je stanje zabrinjavajuće jer onečišćenje zraka lebdećim česticama utječe na respiratorni sustav što u kombinaciji s korona virusom nije bezazleno. Tu su dakako i sve sumnjive transakcije i projekti koje Bandić uspješno provodi uz potporu HDZ-a na štetu građanki i građana Zagreba.

„Nažalost, prioriteti u Zagrebu Bandić-HDZ ekipi nisu građani već osobni interesi što je nužno promijeniti. Upravo zato je nužno formirati jasnu i jaku oporbenu frontu na predstojećim lokalnim izborima.“ – zaključio je Mrsić.

Fotografija: Zagreb, Trg kralja Tomislava, izvor: arvidO, pixabay.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *